Your perfect fit!

Op zoek naar een trekhaak specialist?

Het monteren van een trekhaak is een montage die niet uitgevoerd kan worden door elk montagebedrijf. Daarom is het belangrijk om een trekhaak specialist te vinden die in staat is uw auto goed af te leveren met een trekhaak en de juiste elektronica. Hieronder wordt beschreven op welke punten u moet letten bij het kiezen van een montagestation.

Is de trekhaakspecialist aangesloten bij een trekhakenconcept?

Als u op zoek bent naar een montagestation dan komt u erachter dat er verschillende trekhaakmontage concepten zijn waar u een afspraak kunt inplannen of een offerte kunt opvragen. Bijvoorbeeld trekhaken.nl of trekhaakcentrum.nl. Ook universele garages zijn in staat uw trekhaak te monteren. Dit zijn garages die verschillende werkzaamheden aanbieden, waaronder trekhaken. Is een garage of een montagestation aangesloten bij een trekhakenconcept dan is de kans groot dat zij in staat zijn uw trekhaak goed te monteren.

Veiligheid eerst

Het is belangrijk om de trekhaak goed te laten monteren door een garage die er ervaring mee heeft. Zij hebben de handigheid in het monteren van een trekhaak en het aansluiten van de elektronica. Een niet goed gemonteerde trekhaak en/of kabelset kan voor onveilige situaties zorgen. In de video hieronder illustreert Brink waarom een veilige montage van een trekhaak belangrijk is.

Voorkeur voor merk

Als u een trekhaak wilt aanschaffen dan ziet u dat de prijzen uiteen lopen. Dit heeft vaak te maken met het merk en/of type dat u koopt. Oriënteer u goed voordat u een afspraak inplant bij een trekhaakspecialist. Heeft u een voorkeur voor een bepaald merk? Vraag de specialist of hij het merk monteert waar uw voorkeur naar uit gaat. Een aantal punten waar u rekening mee wilt houden;

  • Is de trekhaak drie dimensionaal getest?
  • Waar is de trekhaak gefabriceerd?
  • Hoeveel garantie krijgt u op de materialen?
  • Biedt het merk autospecifieke kabelsets?
  • Wat is de kwaliteit van de lak?
  • Hoe scoort deze op bedieningsgemak?
  • Wat is de trekkracht en kogeldruk van de haak?

Montage bij uw dealer

Wilt u er zeker van zijn dat de haak goed gemonteerd wordt en dat de kabelset op de juiste manier wordt aangeleerd. Dan is montage bij uw dealer een optie. De haak wordt aangemeld via officiële kanalen en de storingen kunnen eenvoudig verholpen worden. Houdt u er wel rekening mee dat de montage van een trekhaak bij een dealer in de meeste gevallen duurder is dan bij een universele garage.

Trekhaak specialisten op een rij

In het overzicht hieronder vindt u Nederlands voornaamste trekhaak specialisten. Dit zijn montagestations die veel ervaring hebben met het monteren van trekhaken voor verschillende merken

De waardering van brinkitems.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 1084 reviews.
Menu sluiten