Your perfect fit!

Fietsendrager trekhaak

De laatste jaren is er een enorme toename geweest van vraag naar een fietsendrager trekhaak. Deze trend is te danken aan het feit dat het wagenpark, vooral in Europa, is veranderd. Van grote, sterke, brandstof slurpende auto’s naar kleinere, zuinigere, hybride en elektrische auto’s.

Deze trend heeft er ook voor gezorgd dat deze kleine en hybride of elektrische auto’s van de fabrikant geen zware gewichten mogen trekken. Dit zou de motor te veel belasten en daardoor kunnen er complicaties ontstaan. Erg nadelig, want in sommige gevallen heeft u een trekhaak alleen maar nodig om een fietsendrager te dragen en niet om een kar of caravan te trekken.

Antwoord op deze ontwikkeling

Een antwoord op deze ontwikkeling is het ontwikkelen van een trekhaak die wel een fietsendrager kan dragen maar geen kar of caravan kan trekken. Want een fietsendrager belast een auto op en andere manier dan een kar die getrokken moet worden. Het gaat hier dan om het verschil tussen verticale last en trekkracht.

Brink fietsendrager oplossing

De fietsendrager oplossing van Brink is een aangepaste trekhaak waar alleen een fietsendrager op gemonteerd kan worden. De kogel is zodanig aangepast dat ruim 90% van alle fietsendragers op deze trekhaak passen. Op de kogel van de trekhaak zit een metalen lip die er voor zorgt dat karren, caravans en trailers niet op de trekhaak geklemd kunnen worden.

Op de afbeelding hieronder ziet u het verschil in kogels.

Voordelen fietsendrager trekhaak van Brink

  • Geschikt voor meer dan 90% van de fietsendragers
  • De trekhaak is afneembaar
  • Belast uw motor niet
  • Eenvoudig in gebruik

Fietsendrager trekhaak kopen

Bent u op zoek naar een fietsendrager trekhaak voor uw auto? Dan kunt u op de website van Brink trekhaken uw auto invoeren en eenvoudig bekijken welke trekhaak er beschikbaar is voor uw auto. Tevens kunt u direct een afspraak in plannen bij een montage station bij u in de buurt. Bekijk hieronder de gebruikersvideo van de fietsendrager trekhaakoplossing van Brink:

Hieronder vindt u een overzicht van fietsendragers waarvan bekend is dat ze niet passen op de RMC trekhaak van Brink.

  • TwinnyLoad XLC (Bikelift)
  • Thule EuroClassic 929
  • Thule Velocompact 927
  • XLC Azura

Mist er een model waarvan u weet dat deze niet past? Wilt u ons dat dan laten weten via ons contactformulier?

Bent u op zoek naar fietsendragers of auto onderdelen? Dan kunt u via startkabel.nl eenvoudig navigeren naar de juiste onderdelen.

De waardering van brinkitems.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 1087 reviews.
Menu sluiten