Your perfect fit!

Fietsendrager elektrische fietsen

Elektrische fietsen hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen in Europa. Deze fietsen verschillen qua vormgeving niet veel van de traditionele fiets maar maken wel een verschil als u van plan bent deze mee te nemen op uw fietsendrager.

De meeste fabrikanten van fietsendragers maken geen speciale fietsendragers voor elektrische fietsen. Wat zij de laatste jaren wel hebben gedaan, is het draagvermogen van de fietsendragers aangepast. Door het fietsendrager draagvermogen te verhogen zijn zij geschikt voor zowel normale fietsen als elektrische fietsen.

Gewicht van elektrische fiets

Het gewicht van een elektrische fiets zit niet alleen in het frame. Hoewel de frames vaak iets sterker, en dus zwaarder zijn dan die van een standaard fiets, komt het extra gewicht vaak door de accu. De accu weegt ongeveer 5 kilo. Bij de meeste fietsen bent u in staat de accu te ontkoppelen. Dit scheelt in belasting voor uw fietsendrager, maar ook in belasting voor uw trekhaak.

Kogeldruk auto

Bij het gebruik van een fietsendrager dient u ook rekening te houden met de kogeldruk van uw auto. Het kan zijn dat uw fietsendrager een draagvermogen heeft van 80kg, maar dat uw trekhaak verticaal niet meer dan 75kg mag dragen. De norm van de autofabrikant is dan leidend. Het is verstandig rekening te houden met de maximale kogeldruk van uw auto alvorens u een fietsendrager en/of een elektrische fiets aanschaft. Kiest u er voor om meer gewicht te dragen dan is toegestaan door de autofabrikant dan loopt u het risico beboet te worden.

Wist u dat: u het gewicht van de fietsendrager ook moet meerekenen bij het totale gewicht waarmee u de trekhaak belast.

Tips voor het kopen van een fietsendrager voor elektrische fietsen

  • Controleer altijd eerst de maximale kogeldruk van uw auto.
  • Controleer of de accu van de fiets eenvoudig te ontkoppelen is.
  • Lees reviews over verschillende fietsendragers.
  • Is de fietsendrager veilig en gebruiksvriendelijk?
  • Is het draagvermogen van de fietsendrager toereikend?
  • Wat is het gewicht van de fietsendrager? Tel deze bij het gewicht van de fietsen op.

In de korte video hiernaast krijgt u tips over fietsendragers voor elektrische fietsen

 

Waar kan ik een fietsendrager voor elektrische fietsen kopen?

U kunt er voor kiezen om u online te oriënteren op een fietsendrager voor de elektrische fiets. U kunt gebruikerservaringen vinden en op basis daarvan een keuze maken die het best bij u past. Wilt u liever persoonlijk advies? Ga dan naar een fietsenwinkel bij u in de buurt die fietsendragers verkoopt. Daar kunt u vaak de fietsendrager ook zelf even proberen.

Mag uw auto niet trekken?

Sommige auto’s hebben geen trekvermogen. Dit zijn vaak kleinere, hybride of elektrische auto’s. Voor deze auto’s kunt u wel een fietsendrager trekhaak kopen. Deze trekhaak kan alleen gebruikt worden voor het dragen van een fietsendrager. Informeer bij uw trekhaak specialist of er een fietsendrager trekhaak beschikbaar is voor uw auto.

De waardering van brinkitems.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 1087 reviews.
Menu sluiten