Your perfect fit!

Trekhaak dop

Het beeld van een oude tennisbal op een trekhaakkogel kennen wij allemaal. Hoewel een tennisbal als trekhaakdop een leuke en creatieve oplossing is, is het niet mooi en niet weersbestendig. Bij het kopen van een trekhaak wordt vaak een dop geleverd, deze wordt ook wel kogelkap genoemd. Deze trekhaakdop heeft een aantal functies.

  • Maskeren van de trekhaakkogel
  • Voorkomen van afgeven
  • Communiceren van het merk

Maskeren van de trekhaakkogel

Naarmate een trekhaak vaker wordt gebruikt zal de lak van een trekhaakkogel beschadigen en verdwijnen. Hierdoor kan in sommige gevallen de trekhaak ook (oppervlakkig) roesten. Dit komt doordat de objecten die op een trekhaak geplaatst worden vaak met een metalen klem op de trekhaak worden geplaatst. Dit zal uiteindelijk ten koste gaan van de lak op de trekhaakkogel. De mate waarin de lak beschadigt verschilt overigens per merk. Elk trekhaakmerk heeft namelijk zijn eigen manier van productie en kwaliteitsstandaard. Dit betekent dat de ene trekhaak sneller beschadigt en/of verroest raakt dan een ander merk. Op de afbeelding hieronder zie je een foto van een trekhaakkogel die na twee jaren oppervlakkig verroest is geraakt, met en zonder trekhaak dop.

Trekhaakdop kopen

 

Een trekhaak dop voorkomt dat een trekhaakkogel afgeeft

Een trekhaakkogel wil wel eens vies worden. Dit kan komen door dat deze oppervlakkig roest of doordat de klem van het te plaatsen object vettig is. Als iemand dicht achter de auto langs loopt of bezig is met het laden van de kofferbak is de kans erg groot dat men hier tegen aan komt. Een trekhaak dop voorkomt direct contact tussen de kogel en bijvoorbeeld een broek. Wordt de dop vies, dan kan deze eenvoudig schoongemaakt worden.

Communiceren van het merk

Bij het kopen van een trekhaak heeft een consument veel keuze tussen merken en producten. Een goed merk mag graag getoond worden. Fabrikanten communiceren graag hun merk via de trekhaakdop omdat dit op de trekhaak de enige zichtbare vorm van communicatie is.

De waardering van brinkitems.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 1090 reviews.
Menu sluiten